| Palarnia | Nieczapla |
| Cena | 38.25 zł |
| Ilość | 250 g |
| Kraj pochodzenia | Meksyk |
| Region | Veracruz |
| Wysokość | 900-1600 m.n.p.m. |
| Odmiana | H1, Obata, Sarchimor |
| Metoda obróbki | Washed |
| Punktacja Q | 84.0 |
| Nuty smakowe | Czarna Herbata, Herbata, Jabłko, Karmel, Rum, Wiśnia |
| Profil palenia | Średni |
| Dostępność | Niedostępna, ostanio widziana 21 listopada 2023 |
Jakość wody użytej do zaparzenia waszej kawy (każdej) ma kluczowe znaczenie dla uzyskania pełnego profilu smakowego podanego przez daną palarnię. Zalecamy używanie wody źródlanej o ogólnej mineralizacji poniżej 300mg/l (taką informację znajdziecie na każdej etykiecie). Alternatywą jest woda z systemów odwróconej osmozy z mineralizacją.