Palarnia | Hayb |
Cena | 60.0 zł |
Ilość | 250 g |
Kraj pochodzenia | Kolumbia |
Region | Chaparral, Tolima |
Wysokość | 1700 - 2000 m n.p.m. |
Odmiana | Caturra, Typica, Colombia |
Metoda obróbki | Sugar Cane Process (Decaf) |
Punktacja Q | 85.0 |
Nuty smakowe | Cola, Czekolada, Rum |
Profil palenia | Jasny |
Dostępność | Niedostępna, ostanio widziana 13 stycznia 2023 |
Zakład, że się nie poznasz? Że to DECAF – to za dobra kawka, żeby skupić się na braku kofeiny, dlatego zajmiemy się raczej dostatkiem smaku. Chciałem napisać, że to taka kawa na specjalne okazje, ale to oznaczałoby, że specjalne okazje są codziennie, od rana do nocy (i w nocy też)! Nasza poprzednia kawa bezkofeinowa była zwycięstwem smaku, nawet któregoś razu mieliśmy takie picie jej w ciemno i prawie nikt nie wpadł na to, że to ona. Tu jest jeszcze lepiej, bo tym sezonie to już nie „DECAF, ale dobry”, a raczej „świetna kawka, ale to decaf”! Wypaliliśmy ziarna nieco jaśniej, tym razem nie jest to omniroast, a wyraźnie kawa pod przelew – co oczywiście nie znaczy, że pod metody tradycyjne nie ma sensu, bo też jest fajnie, sprawdzone. Świeże zbiory, bardziej owocowy profil – same plusy, zero minusów i możesz bez konsekwencji pić ją o dowolnej porze!