| Palarnia | Hayb |
| Cena | 79.0 zł |
| Ilość | 250 g |
| Kraj pochodzenia | Kenia |
| Region | Kirinyaga District |
| Wysokość | 1700 - 1800 m n.p.m. |
| Odmiana | Sl28 & Sl34 |
| Metoda obróbki | Barrel Aged (Washed) |
| Punktacja Q | 87.5 |
| Nuty smakowe | Czekolada, Czerwone Owoce, Lemon Curd, Rum |
| Profil palenia | Jasny |
| Dostępność | Niedostępna, ostanio widziana 16 stycznia 2023 |
To już taki rozmiarowy standard – spodobał nam się koncept, żeby zrobić w tym samym czasie dwie różne kawy Barrel Aged, obie na bazie Kenii Gakuyu-Ini AB. Jedna bardziej eksperymentalna, druga bardziej przewidywalna. To jest ta druga. Odebraliśmy od browaru Artezan beczkę, w której pierwotnie leżakował bourbon, następnie rum, a na samym końcu imperialny stout z serii It’s a Feature – niby klasyk, a jednak rumowy epizod w historii wyraźnie podbił słodycz w aromacie. W sam raz do czerwonych owoców z Kenii! Po leżakowaniu wciąż jest owocowo, ale bliżej beczkowego archetypu – tak trochę, jakby się jadło pączka z dżemem z róży i kremem lemon curd (albo ajerkoniakiem) NARAZ, zagryzając to miseczką rodzynek namoczonych w rumie. Desery, słodycze i likiery, same miłe rzeczy. To jest piękny barrel – takie nam się śnią! A jeśli chcesz coś totalnie nieoczywistego, zaskakującego i limitowanego, że o rany – wpadnij po Barrel Aged z “małej beczki” – albo bierz oba, są w zestawie! Już nie mamy drugiego barrela, ale dalej możesz porównać podstawową Kenię z tym barrelem – wpadaj tutaj i sprawdź zestaw!