Palarnia | Mastro Antonio |
Cena | 39.0 zł |
Ilość | 250 g |
Kraj pochodzenia | Bella |
Nuty smakowe | Cytrusy, Czarna Porzeczka, Karmel, Mięta, Porzeczka, Rum |
Dostępność | Niedostępna, ostanio widziana 20 kwietnia 2023 |
Wyjątkowy blend (do espresso i do przelewania) dwóch świetnych Etiopii Uddeyi oraz Chelichele z obróbki naturalnej, z dwóch znanych kawowych regionów: Region: Tima, Shakiso, Guji Wysokość upraw: 2000-2180m n.p.m. Producent: Uddeyi Farmers Group Odmiana: JARC, odmiany lokalne, uprawy organiczne Proces obróbki: naturalna metoda sucha, owoce suszone na słońcu Stacja obróbki, młyn: Uddeyi Farm i lokalni plantatorzy Profil palenia: jasny do metod przelewowych Profil sensoryczny: bardzo intensywne aromaty owoców: cytrusy, imbir, czarna porzeczka; przyjemna kwaskowatość, słodycz Region: Worka Chelichele, Gedeb/Yirgacheffe Producent: wielu drobnych rolników Stacja obróbki: Worka Chelichele Washing Station Wysokość upraw: 1954-1970m n.p.m. Odmiana: odmiany JARC oraz lokalne dzikie Jakość: Grade 1 Proces obróbki: naturalny, suchy, owoce suszone na platformach Profil sensoryczny: piękne, czyste, charakterystyczne aromaty jagód i kwiatów, karmelu, czereśni, czekolady, duża słodycz Profil palenia: jasny do metod przelewowych