| Palarnia | Nieczapla |
| Cena | 49.0 zł |
| Ilość | 250 g |
| Kraj pochodzenia | Honduras |
| Region | Arenales Chinacla |
| Wysokość | 1300 |
| Odmiana | Catuai |
| Metoda obróbki | Honey |
| Nuty smakowe | Herbata, Migdał, Orzech, Pomarańcza, Rum |
| Profil palenia | Jasny |
| Dostępność | Niedostępna, ostanio widziana 15 maja 2023 |
Pozycja dla tych, którzy nie szukają ściśle owocowych kaw. Johelyta jest wytrawna na pierwszym planie pojawiają się nuty czarnej herbaty i prażonych orzechów, a złożoność podkreślona jest wartswą zestu cytrusowego i czerwoną pomarańczą. Jakość wody użytej do zaparzenia waszej kawy (każdej) ma kluczowe znaczenie dla uzyskania pełnego profilu smakowego podanego przez daną palarnię. Zalecamy używanie wody źródlanej o ogólnej mineralizacji poniżej 300mg/l (taką informację znajdziecie na każdej etykiecie). Alternatywą jest woda z systemów odwróconej osmozy z mineralizacją.