Palarnia | Mastro Antonio |
Cena | 51.0 zł |
Ilość | 250 g |
Kraj pochodzenia | Hot |
Nuty smakowe | Cola, Mięta, Orzech, Rum |
Dostępność | Niedostępna, ostanio widziana 6 kwietnia 2023 |
Oprócz wymienionych niżej kaw mamy tutaj tonujące całość i przyjemne ziarna z plantacji El Olmo w Meksyku. La Claudina jest jedną z najbardziej ulubionych naszych kaw, jest pełna owocowych aromatów, słodka, głęboka i gęsta — jak to kawa z obróbki naturalnej. Ziarna z Ugandy to wyjątkowa robusta, w swoim gatunku dość niezwykła. Obie kawy dzieli przepaść. Bez trudu rozróżnimy je na cuppingowym stole już po zapachu ziaren aczkolwiek trudno te ziarna odróżnić wizualnie. Razem stanowią bardzo "odlotową" parę i pyszne połączenie. Ziarna palone są razem, średnio, na kasztanowy kolor, mają obłędny i ładny zapach. Espresso jest zrównoważone, gładkie, gęste, lepkie; wyraźna goryczka. Dominują owocowo-czekoladowe aromaty Kolumbii, orzechów, przypraw.