| Palarnia | Hayb |
| Cena | 89.0 zł |
| Ilość | 200 g |
| Kraj pochodzenia | Kolumbia |
| Region | Pijao, Quindio |
| Wysokość | 1700 - 1900 m n.p.m. |
| Odmiana | Pink Bourbon |
| Metoda obróbki | Fake Fermentation (Honey) |
| Punktacja Q | 87.0 |
| Nuty smakowe | Ananas, Cola, Czekolada, Marakuja, Rum, Wino |
| Profil palenia | Jasny |
| Dostępność | Niedostępna, ostanio widziana 14 marca 2023 |
Felipe Arcila to szalony szaleniec – uwielbiamy tego gościa. Kolejna kawka z jego rajskich ogrodów trafiła do nas i jaramy się przeogromnie. Znów Pink Bourbon – czyli na starcie dobrze, już widzisz. I teraz magia – wiśnie trafiły na beztlenową fermentację na sucho przez 72 godziny z suszonymi liśćmi mięty i kwasem winowym. Następnie ziarno oddzielono od pulpy i wysuszono. Trochę szalony (niby żadna nowość w wypadku Felipe, a jednak) – wychodzą tu takie czekoladki, co przed ósmą ich nie wolno, taki drink rum-kokos-ananas i marakuja. Porąbane są te kawki tęgo – kochamy to!