Palarnia | Mastro Antonio |
Cena | 70.0 zł |
Ilość | 250 g |
Kraj pochodzenia | Chocolate |
Nuty smakowe | Cola, Mięta, Rum |
Dostępność | Niedostępna, ostanio widziana 19 września 2023 |
Mieszanka do espresso, 100% arabika, ziarna palone z myślą o rzetelnym, solidnym, gęstym, bardzo czekoladowym espresso. Espresso jest zrównoważone, ze stonowaną, delikatną kwaskowatością, bez nadmiaru goryczy ani cierpkości. Czekoladowy posmak pysznej, deserowej czekolady utrzymuje się długo i jest bardzo intensywny. Jest to doskonała mieszanka do espresso oraz do mlecznych kaw. Ziarna składające się na tę mieszanką bywają różne, ale kolejne wydania mieszanki są w podobnym stylu. W składzie oprócz naszej podstawowej Brazylii Cerrado, znajdują się przede wszystkim ziarna z obróbki naturalnej. Dzięki nim mieszanka ma intensywny i ciekawy aromat a także słodki smak. Zwykle są to ziarna z Kolumbii, Hondurasu, Salwadoru, Meksyku. Okresowym dodatkiem bywają ziarna z obróbki mokrej lub obróbki honey, np. z Hondurasu, Nikaragui, Meksyku, Indonezji.