Palarnia | Coffee Proficiency |
Cena | 74.0 zł |
Ilość | 250 g |
Kraj pochodzenia | Gwatemala |
Wysokość | 1900 m n.p.m. |
Odmiana | Pacamara |
Nuty smakowe | Brzoskwinia, Hibiskus, Nugat, Rum |
Dostępność | Niedostępna, ostanio widziana 21 listopada 2023 |
Diana i Hector są przykładem nowego podejścia do produkcji kawy. Ich gospodarstwo jest skoncentrowane na maksymalnej trwałości i wydajności. Las Codornices to jedna z trzech farm Ovalle i ich centrum dowodzenia. Obszar jest tak suchy, że nikt inny nigdy nie myślał tam o uprawianiu kawy. Z ich domu można podziwiać piękny widok na górskie pasmo, kilka kawowców i dwa zbiorniki retencyjne, które Diana i Hector zbudowali, aby zbierać cenną wodę deszczową i wykorzystywać ją do nawadniania. Każdy rząd kawowców na obszarze 9 hektarów jest gotowy do nawadniania w dowolnym momencie. Ponieważ woda w tej części regionu jest ogromnym problemem, skupiają się na zdobywaniu wiedzy na temat obróbek honey oraz natural i wyniki z roku na rok są fantastyczne. Owocowy charakter i głęboka artykulacja z ich kaw za każdym razem zadziwiają Gospodarstwo położone jest na wysokości około 1900 m n.p.m i uprawiane odmiany to: bourbon, caturra, typica, pacamara, maragogype, geisha i villa sarchi. Urozmaicają dochody również poprzez uprawę różnych roślin, takich jak hibiskus lub cytryny.