Palarnia | Świeżopalona |
Cena | 136.0 zł |
Ilość | 1000 g |
Region | Kaffa |
Odmiana | Heirloom |
Metoda obróbki | Natural |
Nuty smakowe | Brązowy Cukier, Cynamon, Kakao, Miód, Mięta, Rooibos |
Profil palenia | Jasny |
Dostępność | Niedostępna, ostanio widziana 12 maja 2023 |
Ethiopia Tega & Tula Special Coffee Farm została założona w 2000 roku z wizją uprawy i przetwarzania kawy wysokiej jakości. Gospodarstwo podzielone jest na dwie jednostki: Tega i Tula. MICHITI to najwyższe wzniesienie na terenie farmy Tega, o wysokościach od 1850 do 1900 m n.p.m. i obejmujące ok. 12 hektarów. Właśnie stamtąd pochodzą nasze ziarna. SPRING COFFEE jest częścią mikro lotu, która została selektywnie wybrana i przetworzona. Ta partia jest w 100% identyfikowana i otrzymała niezmiennie wysokie noty Q1 w SCAA, na przestrzeni ostatnich czterech lat. SPRING COFFEE Ethiopia Tega&Tula wypalona została jasno, więc będzie idealną propozycją dla wszystkich smakoszy kaw przelewowych. Przygotowana za pomocą Chemexa, drippera czy ekspresu przelewowego, ukaże Ci niesamowite aromaty i smaki, którym nie będziesz w stanie się oprzeć! Doskonale sprawdza się też w Aeropressie czy French Pressie. SPRING COFFEE Ethiopia Tega&Tula charakteryzuje się idealnym balansem względem słodyczy i kwasowości. Wyczuwalny jest aromat dojrzałych malin ze słodką nutą brązowego cukru i miodu. Dodatkowo, wyraźny cynamonowy finisz sprawi, że na pewno sięgniesz po tę kawę ponownie!