Palarnia | Mastro Antonio |
Cena | 60.0 zł |
Ilość | 250 g |
Kraj pochodzenia | Brazylia |
Nuty smakowe | Mięta, Rum |
Dostępność | Niedostępna, ostanio widziana 1 lipca 2023 |
Region: Minas Gerais, Cerrado Mineiro, Carmo do Paranaíba Plantacja: Fazenda Santa Cecilia Producent: Rodzina Veloso Odmiana: Red Catucai Wysokość upraw: 1132 m.n.p.m. Proces obróbki: natural Proces palenia: średnie palenie, zrównoważone do espresso Profil sensoryczny: bardzo słodkie espresso Niniejsze ziarna pochodzą z jednego z kilku kompleksów upraw, należących do Pedro Umberto Veloso od lat 70. ubiegłego wieku. Z czasem Pedro bardzo rozwinął swoją firmę a dziś zajmuje się nią cała rodzina i kolejne pokolenia. Plantacje mają certyfikaty jakości UTZ i RFA a frima należy do Brazilian Specialty Coffee Association (BSCA) i do Federation of Cerrado Mineiro. Więcej informacji o firmie, plantacjach i produktach tutaj: https://velosocoffee.com.br