| Palarnia | Nieczapla |
| Cena | 48.0 zł |
| Ilość | 250 g |
| Kraj pochodzenia | Burundi Turaco |
| Region | Ngozi |
| Wysokość | 1600-1900 m.n.p.m. |
| Metoda obróbki | Washed |
| Nuty smakowe | Cytrusy, Jabłko, Karmel, Migdał, Rum |
| Profil palenia | Jasny |
| Dostępność | Niedostępna, ostanio widziana 21 listopada 2023 |
Nuty cytrusów stanowią o jej owocowym profilu. To wszystko podkreśla słodycz migdałów i karmelu. Każda partia zawiera przynajmniej 80% bazę Burundi Turaco. Znakomita relacja ceny i jakości. Polecamy do tradycyjnego parzenia w szklance jak i ekspresach przelewowych. Idealna do biura, pracy, na śniadanie i szybki przelew. Jakość wody użytej do zaparzenia waszej kawy (każdej) ma kluczowe znaczenie dla uzyskania pełnego profilu smakowego podanego przez daną palarnię. Zalecamy używanie wody źródlanej o ogólnej mineralizacji poniżej 300mg/l (taką informację znajdziecie na każdej etykiecie). Alternatywą jest woda z systemów odwróconej osmozy z mineralizacją.