Palarnia | Nieczapla |
Cena | 39.0 zł |
Ilość | 250 g |
Kraj pochodzenia | Brazylia Santa Cecilia Farm |
Region | Minas Gerais |
Wysokość | 800 – 1100 m.n.p.m. |
Metoda obróbki | Natural |
Nuty smakowe | Czekolada, Czerwone Owoce, Orzech, Rum |
Profil palenia | Jasny |
Dostępność | Niedostępna, ostanio widziana 16 listopada 2023 |
Niska kwasowość, klasyczne nuty czekolady i orzechów stanowi o jej klasycznym profilu. To wszystko podkreśla odrobina owocowego fermentu. Lekka w odbiorze i niezwykle pijalna jest alternatywą dla maksymalnie tradycyjnego profilu Guaxupe. Każda partia zawiera przynajmniej 80% bazę Brazylii Santa Cecilia. Znakomita relacja ceny i jakości. Polecamy do tradycyjnego parzenia w szklance jak i ekspresach przelewowych. Idealna do biura, pracy, na śniadanie i szybki przelew. Jakość wody użytej do zaparzenia waszej kawy (każdej) ma kluczowe znaczenie dla uzyskania pełnego profilu smakowego podanego przez daną palarnię. Zalecamy używanie wody źródlanej o ogólnej mineralizacji poniżej 300mg/l (taką informację znajdziecie na każdej etykiecie). Alternatywą jest woda z systemów odwróconej osmozy z mineralizacją.