| Palarnia | Nieczapla |
| Cena | 39.0 zł |
| Ilość | 250 g |
| Kraj pochodzenia | Brazylia Santa Cecilia Farm |
| Region | Minas Gerais |
| Wysokość | 800 – 1100 m.n.p.m. |
| Metoda obróbki | Natural |
| Nuty smakowe | Czekolada, Czerwone Owoce, Orzech, Rum |
| Profil palenia | Jasny |
| Dostępność | Niedostępna, ostanio widziana 16 listopada 2023 |
Niska kwasowość, klasyczne nuty czekolady i orzechów stanowi o jej klasycznym profilu. To wszystko podkreśla odrobina owocowego fermentu. Lekka w odbiorze i niezwykle pijalna jest alternatywą dla maksymalnie tradycyjnego profilu Guaxupe. Każda partia zawiera przynajmniej 80% bazę Brazylii Santa Cecilia. Znakomita relacja ceny i jakości. Polecamy do tradycyjnego parzenia w szklance jak i ekspresach przelewowych. Idealna do biura, pracy, na śniadanie i szybki przelew. Jakość wody użytej do zaparzenia waszej kawy (każdej) ma kluczowe znaczenie dla uzyskania pełnego profilu smakowego podanego przez daną palarnię. Zalecamy używanie wody źródlanej o ogólnej mineralizacji poniżej 300mg/l (taką informację znajdziecie na każdej etykiecie). Alternatywą jest woda z systemów odwróconej osmozy z mineralizacją.