Palarnia | Świeżopalona |
Cena | 40.0 zł |
Ilość | 250 g |
Kraj pochodzenia | Kenya |
Region | Kirinyaga |
Wysokość | 1600 - 1800 m n.p.m. |
Metoda obróbki | Washed |
Punktacja Q | 85.0 |
Nuty smakowe | Cytrusy, Czarna Porzeczka, Herbata, Jagoda, Jaśmin, Kakao, Mięta, Porzeczka, Rooibos, Wanilia |
Profil palenia | Jasny |
Dostępność | Niedostępna, ostanio widziana 6 października 2023 |
Baragwi FCS to największe stowarzyszenie rolników w Kenii. Dziś prowadzą 12 stacji myjących i współpracują z ponad 15 000 członków. Kierownicy ich fabryk co dwa lata pracują dla innej plantacji, dzięki czemu mogą dzielić się wiedzą i stosować spójne praktyki na terenie całego stowarzyszenia. Stowarzyszenie powstało w 1953 r. w celu promowania społecznych i gospodarczych interesów swoich członków. Baragwi FCS zatrudnia ponad 140 pracowników, z czego 31 to kobiety. Profil smakowy Kenii Kianjiru cechuje się złożonością i żywą kwasowością. Kawa ma jaskrawy, intensywny smak o wyrazistych nutach cytrusów, czarnej porzeczki i jagód. Kenya AA Kianjiru Washed wypalona została jasno, więc będzie idealną propozycją dla wszystkich smakoszy kaw przelewowych. Przygotowana za pomocą Chemexa, drippera czy ekspresu przelewowego, ukaże Ci niesamowite aromaty i smaki, którym nie będziesz w stanie się oprzeć! Doskonale sprawdza się też w Aeropressie czy French Pressie. Profil smakowy Kenya AA Kianjiru Washed cechuje się złożonością i delikatną kwasowością czarnej porzeczki. Kawa ma intensywny smak dojrzałych jagód. Całość dopełniają nuty kwiatów jaśminu, które dodają jej subtelności i elegancji.