search

Rwanda Gishyta 60 Natural - Metody Alternatywne - 250 G / 1000 G

Rwanda Gishyta 60 Natural - Metody Alternatywne - 250 G / 1000 G
Palarnia Figa
Cena 71.0 zł
Ilość 250 g
Kraj pochodzenia Kigarama, Dystrykt Karongi 
Region Gishyta
Metoda obróbki Metody Przelewowe
Nuty smakowe Przyprawy
Profil palenia Omniroast
Dostępność Niedostępna, ostanio widziana 16 listopada 2023
link Przejdź do sklepu palarni

Opis producenta

Gishyta to niewielka stacja obróbki kawy, położona w dystrykcie Karongi. Nazywana “stacją z najlepszym widokiem”, leży na zboczu góry, a widok na zachód z niej rozciąga się przez Jezioro Kivu w kierunku wzgórz Kongo w oddali. Gishyta powstała w 2010 r. i pierwotnie działała jako spółdzielnia. W 2018 r. została przerobiona na stację obróbki, która aktualnie przetwarza owoce od 995 lokalnych rolników. Ciekawostka: Gishyta posiada na stałe 6 pracowników w pełnym wymiarze godzin, ale podczas wysokiego sezonu zatrudnia nawet do 80 dodatkowych osób, wśród których 90% stanowią kobiety. Uwaga! Paczki o pojemności 1000 g są zazwyczaj pakowane po otrzymaniu przez nas zamówienia. Czas realizacji - do 4 dni roboczych.

Opinie