search

Kolumbia Finca Campo Hermoso Red 200G

Kolumbia Finca Campo Hermoso Red 200G
Palarnia Nieczapla
Cena 89.0 zł
Ilość 200 g
Kraj pochodzenia Kolumbia
Region Quindio
Wysokość 1750-1900
Odmiana Yellow Bourbon
Metoda obróbki Carbonic Maceration – Red Fruit Infusion
Punktacja Q 89.0
Nuty smakowe Landrynki, Liczi, Rum, Róża
Profil palenia Jasny
Dostępność Niedostępna, ostanio widziana 6 sierpnia 2023
link Przejdź do sklepu palarni

Opis producenta

Ludzie robią dużo rzeczy, żeby kawa była pewnego rodzaju doświadczeniem. Tym razem mamy do czynienia z kawą, wobec której nie można być obojętnym i każdy kto będzie miał okazję jej spróbować na pewno wyrazi swoje zdanie. Z naszej strony jako palarni, była to wielomiesięczna droga, od znalezienia tej kawy do wypicia pierwszej filiżanki. Nie jest tajemnicą, że zdobycie tak eksperymentalnej kawy nie należy do łatwych, a kawy jak te rozchodzą się jak ciepłe bułeczki. Czego możemy oczekiwać? Kawa fermentowana w środowisku CO2 przez 72h, a następnie macerowana w sokach owocowych i owocach przez kolejne 72h. Mamy 2 wersje tej kawy żółta (maceracja z żółtym owocami) oraz czerwona (maceracja z czerwonymi owocami) Efektem tego procesu jest niezwykle intensywny i wyjątkowo intrygujący aromat kwiatów jak i owoców tropikalnych i landrynek… Całość graficznie poukładała @maryzaleska , inspiracja by @gary.garnowski… Jakość wody użytej do zaparzenia waszej kawy (każdej) ma kluczowe znaczenie dla uzyskania pełnego profilu smakowego podanego przez daną palarnię. Zalecamy używanie wody źródlanej o ogólnej mineralizacji poniżej 300mg/l (taką informację znajdziecie na każdej etykiecie). Alternatywą jest woda z systemów odwróconej osmozy z mineralizacją.

Opinie