Palarnia | Świeżopalona |
Cena | 39.9 zł |
Ilość | 250 g |
Kraj pochodzenia | Honduras |
Region | Caone |
Wysokość | 1650 m. n. p. m. |
Odmiana | Ihcafe 90, Lempira, Yellow Catuai |
Metoda obróbki | Washed |
Punktacja Q | 84.0 |
Nuty smakowe | Cytrusy, Czekolada, Czekolada Deserowa, Jaśmin, Kakao, Malina, Mięta, Mleczna Czekolada, Rooibos |
Profil palenia | Omniroast |
Dostępność | Niedostępna, ostanio widziana 13 września 2023 |
W związku z konkursem na nazwę naszego nowego espresso, przedstawiamy wam kawę Honduras Finca Los Cipreses Leon pod wybraną przez Was dźwięczną nazwą Mocna Dzida. Spróbujcie sami i przekonajcie się czy rzeczywiście jest mocna! Los Cipreses to urocza farma kawowa położona w malowniczym krajobrazie Hondurasu. Ta wyjątkowa plantacja kawy zaprasza Cię na niezapomnianą podróż do świata aromatycznych doznań. W sercu górskiego regionu Hondurasu, farma Los Cipreses rozciąga się na pagórkowatych zboczach, otoczona soczystą zielenią i majestatycznymi cyprysami. To tutaj, w harmonii z naturą, rośnie doskonale pielęgnowany kawowiec, dostarczając ziarna o niezrównanej jakości. Na farmie Los Cipreses, doświadczony zespół pasjonatów kawy poświęca się każdemu etapowi produkcji. Odpowiedzialne metody uprawy i dbałość o środowisko to priorytety, które sprawiają, że kawa z tej farmy jest nie tylko pyszna, ale także zrównoważona i przyjazna dla środowiska. Wysokość uprawy na farmie, sięgająca od 1200 do 1650 metrów nad poziomem morza, nadaje ziarnom wyjątkowe cechy smakowe. Gładkie nuty czekolady, delikatne kwiatowe akcenty i subtelne odcienie owoców są nieodłącznym elementem tej wyjątkowej kawy. Mocna Dzida to kawa wypalona z myślą o entuzjastach ciśnieniowych metod przygotowywania kawy. Zatem najlepiej sprawdzi się ona przygotowana między innymi w kawiarce, ekspresie kolbowym czy ciśnieniowym, jak również w Aeropressie czy french pressie. W smaku wyczuwalne są nuty jaśminu, maliny, deserowej czekolady oraz krówki, razem tworzące niesamowicie wyjątkową kawę.