| Palarnia | Nieczapla |
| Cena | 58.0 zł |
| Ilość | 250 g |
| Kraj pochodzenia | Kenia |
| Region | Kirinyaga |
| Wysokość | 1500-2000 |
| Odmiana | Batian, Sl28, Sl34. Ruiru 11 |
| Metoda obróbki | Washed |
| Punktacja Q | 87.0 |
| Nuty smakowe | Agrest, Porzeczka, Rum, Żurawina |
| Profil palenia | Jasny |
| Dostępność | Niedostępna, ostanio widziana 13 września 2023 |
Jakość wody użytej do zaparzenia waszej kawy (każdej) ma kluczowe znaczenie dla uzyskania pełnego profilu smakowego podanego przez daną palarnię. Zalecamy używanie wody źródlanej o ogólnej mineralizacji poniżej 300mg/l (taką informację znajdziecie na każdej etykiecie). Alternatywą jest woda z systemów odwróconej osmozy z mineralizacją.