| Palarnia | Figa |
| Cena | 74.0 zł |
| Ilość | 250 g |
| Kraj pochodzenia | Peru |
| Region | Colabozo, San Jose De Lourdes |
| Odmiana | Caturra, Bourbon, Pache |
| Metoda obróbki | Washed |
| Punktacja Q | 86.5 |
| Nuty smakowe | Gałka Muszkatołowa, Jagody, Kiwi, Limonki |
| Profil palenia | Jasny |
| Dostępność | Niedostępna, ostanio widziana 21 listopada 2023 |
Andres Vasquez Burga jest właścicielem trzech hektarów ziemi w rejonie Calabozo w San Jose de Lourdes. Gospodarstwem zarządza wspólnie z bratem Agustinem, razem z którym osobiście pracuje przy uprawie i zbiórce owoców. W szczytowych okresach zbiorów bracia zatrudniają także pracowników tymczasowych. Ciekawostka: zebraną kawę Andres poddaje fermentacji przez 24-36 godzin, a następnie suszy przez około dwa tygodnie na drewnianych podestach.