Palarnia | Figa |
Cena | 74.0 zł |
Ilość | 250 g |
Kraj pochodzenia | Peru |
Region | Colabozo, San Jose De Lourdes |
Odmiana | Caturra, Bourbon, Pache |
Metoda obróbki | Washed |
Punktacja Q | 86.5 |
Nuty smakowe | Gałka Muszkatołowa, Jagody, Kiwi, Limonki |
Profil palenia | Jasny |
Dostępność | Niedostępna, ostanio widziana 21 listopada 2023 |
Andres Vasquez Burga jest właścicielem trzech hektarów ziemi w rejonie Calabozo w San Jose de Lourdes. Gospodarstwem zarządza wspólnie z bratem Agustinem, razem z którym osobiście pracuje przy uprawie i zbiórce owoców. W szczytowych okresach zbiorów bracia zatrudniają także pracowników tymczasowych. Ciekawostka: zebraną kawę Andres poddaje fermentacji przez 24-36 godzin, a następnie suszy przez około dwa tygodnie na drewnianych podestach.