| Palarnia | Manufaktura Kawy |
| Cena | 47.0 zł |
| Ilość | 250 g |
| Kraj pochodzenia | Dr Konga |
| Region | Kiwu Północne, Kiwu Południowe |
| Wysokość | 1460-2000 metrów n.p.m. |
| Odmiana | Blue Mountain, Bourbon, Caturra, Catuai, Kabare 2 |
| Metoda obróbki | Washed |
| Punktacja Q | 86.0 |
| Nuty smakowe | Czekolada, Fistaszki, Migdał, Mleczna Czekolada, Owoce Pestkowe |
| Profil palenia | Średni |
| Dostępność | Niedostępna, ostanio widziana 30 sierpnia 2022 |
Kawa pochodząca z prowincji Północnego i Południowego Kiwu w Demokratycznej Republice Konga. Uprawiana jest na wysokości 1460-2000 m n.p.m. przez drobnych rolników zrzeszonych w SOPACDI (Solidarité Paysanne pour la Promotion des Actions Café et Development Intégral) – organizacji skupiającej ponad 5600 drobnych producentów, wśród których 20% stanowią kobiety. SOPACDI założył Joachim Munganga, który odnowił jeden z młynów, zapewniając możliwość sprzedaży kawy okolicznym rolnikom. Zanim się tego podjął nie mieli oni środków, aby przetransportować ją na targi. Członkowie spółdzielni pochodzą z różnych grup etnicznych, a wiele z kobiet to wdowy. Producenci zrzeszeni w SOPACDI dostarczają swoją kawę w postaci wisienek. Następnie jest ona sortowana i dzielona na partie w zależności od dnia.