Kraj pochodzenia
Kolumbia
Obróbka
Barrel Aged (Natural)
Nuty smakowe
Bourbon z Colą, Kandyzowane Owoce Tropikalne, Wanilia
Brak w magazynie Brak w magazynie Brak w magazynie Brak w magazynie Brak w magazynie Brak w magazynie Brak w magazynie Brak w magazynie Brak w magazynie Brak w magazynie Brak w magazynie Brak w magazynie Brak w magazynie Brak w magazynie Brak w magazynie Brak w magazynie Brak w magazynie Brak w magazynie Brak w magazynie Brak w magazynie Brak w magazynie Brak w magazynie
Sie Przelewa

SIE PRZELEWA Tropik – Barrel Aged 2023 Summer Special (Bourbon)

Od 59.00PLN

question

Preferowane metody przygotowania

Przelew
Aeropress

Rzutem na taśmę

Zdążyliśmy w lato – ba, jeszcze w wakacje nawet!

To Tropik 2023 Summer Special 2, ale też dwa w sensie, że oprócz reedycji naszego letniego hitu, czyli Tropika leżakowanego w beczce po rumie, zrobiliśmy Tropika leżakowanego w beczce po Bourbonie (i imperialnym stoucie z Browaru Artezan, oczywiście).

W tej kawie przestawiamy akcent z “Sie Przelewa” na “Barrel Aged” – jest beczkowo do granic!

Darmowa dostawa dla wszystkich zamówień powyżej 99PLN!

Wszystkie zamówienia złożone przed 14:00 wysyłamy w ten sam dzień roboczy – nie dotyczy produktów z adnotacją „wysyłka w 48h” lub „preorder”.

Dostępne formy dostawy:
– odbiór osobisty w palarni HAYB w Warszawie,
– kurier InPost,
– Paczkomaty InPost.

Na terenie Warszawy realizowana jest także opcja dostawy ekspresowej (kurier PickPack), paczki doręczane są tego samego dnia w godzinach roboczych (zamówienia 9-15, doręczenia 11-19).

Profil sensoryczny

To dla tych, którzy wolą więcej klasyki od tropików – koktajle na bourbonie, nie na rumie, więcej wanilii, mniej cytrusów.

Jak przygotować kawę?

SIE PRZELEWA Tropik - Barrel Aged 2023 Summer Special (Bourbon)

Kawa
18g
Mielenie
23. klik (Comandante)
Woda
300ml / 96*C
Preinfuzja
60ml / 40s
Czas
2:45-3:00
Zalania do 150/300ml w 0:40 i 1:15, koniec w 1:45. Po każdym zamieszać driperem dwa razy.
Kawa
17g
Mielenie
27-30. klik
Woda
200ml / 96*C
Preinfuzja
-
Czas
1:30 / 2:00
Metoda odwrócona. Wlej 100 ml wody, wsyp kawę i dolej pozostałe 100 ml. Zamieszaj 5 razy, zakręć i poczekaj do 1:30.