| Palarnia | Nieczapla |
| Cena | 60.0 zł |
| Ilość | 200 g |
| Kraj pochodzenia | Boliwia |
| Region | Caranavi |
| Wysokość | 1600-1650 |
| Odmiana | Red Caturra |
| Metoda obróbki | Coco Natural |
| Nuty smakowe | Czerwone Jabłko, Jabłko, Kakao, Rum, Winna Kwasowość |
| Profil palenia | Jasny |
| Dostępność | Niedostępna, ostanio widziana 16 listopada 2023 |
Coco Natural, w czym rzecz właściwie? Wiśnie suszone są pod specjalnymi fitrami UV, dzięki czemu wszystkie drobnoutstroje wrażliwe na UV mają prawo przetrwać i fermentować kawę, która następnie trafia do szuszenia i jest ropościerana na bambusowych matach, które dają lepszą cyrkulację powietrza. Wynik to zdecydowanie winna nuta i wysoka kwasowość w połączeniu ze smakiem kakao. Jakość wody użytej do zaparzenia waszej kawy (każdej) ma kluczowe znaczenie dla uzyskania pełnego profilu smakowego podanego przez daną palarnię. Zalecamy używanie wody źródlanej o ogólnej mineralizacji poniżej 300mg/l (taką informację znajdziecie na każdej etykiecie). Alternatywą jest woda z systemów odwróconej osmozy z mineralizacją.