| Palarnia | Manufaktura Kawy |
| Cena | 43.0 zł |
| Ilość | 250 g |
| Kraj pochodzenia | Peru |
| Region | Rodriguez De Mendoza, Amazonas |
| Wysokość | 1500 – 1800 metrów n.p.m. |
| Odmiana | Typica, Bourbon, Catimor |
| Metoda obróbki | Washed |
| Punktacja Q | 83.0 |
| Nuty smakowe | Mięta, Rum, Śliwka |
| Profil palenia | Średni |
| Dostępność | Niedostępna, ostanio widziana 10 listopada 2022 |
Kawa pochodząca z regionu Amazonas w Peru, uprawiana na wysokości 1500-1800 m n.p.m. na zboczach Andów przez członków spółdzielni Asociación de Productores y Exportadores de Café Rodriguez de Mendoza (APROEXPORT). Gospodarstwo rozpościera się na powierzchni kilku hektarów i graniczy z Lasem Ochronionym Alto Mayo w północnym Peru. Obszar ten słynie z wielu lasów i strumieni, które rolnicy starają się pielęgnować, wierząc, że poprzez zarządzanie gospodarstwem w sposób ekologiczny zyskają lepsze plony i wysokiej jakości kawę. Od momentu powstania spółdzielnia dąży również do poprawy warunków życia rolników w niej zrzeszonych. Arabika pochodząca z Amazonas wyróżnia się średnim body, niską kwasowością oraz słodkimi owocowymi nutami.