| Palarnia | Figa |
| Cena | 68.0 zł |
| Ilość | 250 g |
| Kraj pochodzenia | Kolumbia |
| Region | Huila |
| Odmiana | Castillo, Colombia |
| Metoda obróbki | Sugar Cane Decaf |
| Punktacja Q | 84.5 |
| Nuty smakowe | Czerwone Owoce, Karmel, Wanilia |
| Dostępność | Niedostępna, ostanio widziana 21 listopada 2023 |
Departament Huila znajduje się w południowo-zachodniej części Kolumbii, w regionie Andów. Charakteryzuje się górami i równinami dolinnymi. Nasza kawa to mieszanka ziaren pochodzących z czterech farm położonych w regionie: EL Diviso, Villa Valentina, Buenos Aires i La Cabana. Ciekawostka: proces dekofeinizacji sugar cane zachowuje smak i aromat kawy. Ten naturalny proces dekofeinizacji wykorzystuje wysokogórską wodę źródlaną oraz octan etylu (EA) naturalnego pochodzenia. Octan etylu jest obecny w każdym owocu kawy w jej naturalnym stanie (jak również w wielu owocach i warzywach). W procesie sugar cane decaf naturalny octan etylu jest uzyskiwany z trzciny cukrowej.