| Palarnia | Nieczapla |
| Cena | 89.0 zł |
| Ilość | 200 g |
| Kraj pochodzenia | Kolumbia |
| Region | Quindio |
| Wysokość | 1750-1900 |
| Odmiana | Caturra, Colombia, Castillo |
| Metoda obróbki | Honey Carbonic Maceration – Fruit Infusion |
| Punktacja Q | 89.0 |
| Nuty smakowe | Mango, Marakuja, Rum |
| Profil palenia | Jasny |
| Dostępność | Niedostępna, ostanio widziana 21 listopada 2023 |
3 kawa od Edwina Noreny, tym razem w wersji Passion Fruit. Powstała z udziałem macerowania sokiem z marakuji. Wszystkim, którzy mieli okazję pić wersję Red Fruit albo Yellow Fruit nie trzeba tego tłumaczyć, bo efekty są dosyć jednoznaczne i dają dużą intensywność aromatów i smaków. Tym, którzy nie mieli tej okazji polecamy spróbować czegoś z innego wymiaru. Czego możemy oczekiwać? Kawa fermentowana w środowisku CO2 przez 72h, a następnie macerowana w sokach owocowych i owocach przez kolejne 72h. Efektem tego procesu jest niezwykle intensywny i wyjątkowo intrygujący aromat kwiatów jak i owoców tropikalnych i marakui… Całość graficznie poukładała @maryzaleska , inspiracja by @gary.garnowski… Jakość wody użytej do zaparzenia waszej kawy (każdej) ma kluczowe znaczenie dla uzyskania pełnego profilu smakowego podanego przez daną palarnię. Zalecamy używanie wody źródlanej o ogólnej mineralizacji poniżej 300mg/l (taką informację znajdziecie na każdej etykiecie). Alternatywą jest woda z systemów odwróconej osmozy z mineralizacją.