| Palarnia | Hayb |
| Cena | 79.0 zł |
| Ilość | 250 g |
| Kraj pochodzenia | Peru |
| Region | San Jose De Lourdes, Jaen Cajamarca |
| Odmiana | Yellow Caturra & Catimor |
| Metoda obróbki | Washed |
| Punktacja Q | 86.75 |
| Nuty smakowe | Czarne Porzeczki, Likier Czekoladowy, Lody Malaga |
| Profil palenia | Jasny |
| Dostępność | Dostępna |
To kwaśne masełko samo się prosiło o specjalne traktowanie. U Marciala kawa jest myta i ręcznie przebierana, następnie trafia do zbiornika z wodą gdzie odławia się floatery, potem rozdziela się miąższ od pestek i fermentuje przez 24 godziny. Kawa nasiąknęła nasączonym deserkiem z czerwonymi owocami. Beczka zepchnęła cytrusy na drugi plan – kawa nasiąknęła nasączonym deserkiem z czerwonymi owocami. Brzmi niewinnie, ale jak spróbujesz, to nie będzie wątpliwości, że beka była tutaj toczona na grubo.