| Palarnia | Nieczapla |
| Cena | 54.0 zł |
| Ilość | 250 g |
| Kraj pochodzenia | Gwatemala |
| Region | Antigua |
| Odmiana | Caturra, Bourbon |
| Metoda obróbki | Washed |
| Punktacja Q | 86.25 |
| Nuty smakowe | Mleczna Czekolada, Owoce Pestkowe, Żółta Śliwka |
| Profil palenia | Jasny |
| Dostępność | Dostępna |
Kawa o pochodzeniu z Gwatemali, region Antigua, uprawiana na wysokości 1500-1700 m.n.p.m. Odmiana botaniczna to Caturra i Bourbon, a obróbka to washed. Posiada punktację Q wynoszącą 86.25 i charakteryzuje się nutami smakowymi żółtej śliwki, owoców pestkowych oraz mlecznej czekolady. Stopień palenia jest jasny, co sprawia, że idealnie nadaje się do przygotowywania kawy metodami alternatywnymi, nieciśnieniowymi.