| Palarnia | Figa |
| Cena | 70.0 zł |
| Ilość | 250 g |
| Kraj pochodzenia | Etiopia |
| Region | Hambela Wamena, Guji |
| Odmiana | Jarc Varieties, Local Landraces |
| Metoda obróbki | Washed |
| Punktacja Q | 86.75 |
| Nuty smakowe | Brzoskwinie, Kwiaty, Maliny |
| Profil palenia | Jasny |
| Dostępność | Dostępna |
Właścicielem i zarządcą stacji obróbki Gotae Sodu jest Abebe Mulugeta Kassa Genet. Ziarno jest tu dostarczane przez drobnych farmerów uprawiających kawę w gęstych chronionych lasach otaczających stację. Półdzika natura tych drzew sprawia, że wiele odmian uprawianych w lesie jest unikalnych i nie jest uprawianych nigdzie indziej. Ciekawostka: lasy, w których uprawiana jest kawa w Gotae Sodu, są chronione przez rząd, a ingerencja człowieka w ich stan może być minimalna. Z tego powodu drobni rolnicy na tym terenie działają bardziej jak zarządcy rosnącej w lasach “dzikiej” kawy, niż jako aktywni rolnicy.