| Palarnia | Świeżopalona |
| Cena | 43.05 zł |
| Ilość | 250 g |
| Kraj pochodzenia | Kenia |
| Region | Kericho |
| Odmiana | Batian, Sl-34, Ruiru 11, Sl-28 |
| Metoda obróbki | Washed |
| Punktacja Q | 86.0 |
| Nuty smakowe | Agrest, Czerwona Porzeczka, Rumianek, Trufla Czekoladowa |
| Dostępność | Dostępna |
Produkt outletowy - data palenia 04-01-2024r. Zlokalizowana na wysokości 1960 m n.p.m., Boma to plantacja o wyjątkowym mikroklimacie, charakteryzującym się średnim zakresem temperatur wynoszącym od 12 do 24°C. Dzięki łagodnemu klimatowi i dużej wysokości nad poziomem morza, wiśnie kawowca rozwijają się tu powoli, pozwalając na pełne dojrzewanie owoców o wysokim stężeniu cukrów. Otoczona jest żyzną glebą plantacji herbaty w regionie Kericho, który pierwotnie był własnością białych osadników z okresu kolonialnego, gdy zakładano plantacje herbaty i kawy. Stacja Boma skupia około 600 członków, z przewagą kobiet. Hodowcy kawy przywiązują ogromną wagę do procesu zbioru, dokładnie zbierając dojrzałe owoce kawowca ręcznie, a następnie dostarczając je do Boma. Kawa poddawana jest suszeniu na podniesionych złożach siatkowych i przechowywana w pojemnikach, co gwarantuje jej odpowiedni odpoczynek. To miejsce, gdzie tradycja i staranność w produkcji łączą się, by stworzyć kawę o wyjątkowym charakterze.