search

Etiopia Refisa

Etiopia Refisa
Palarnia Coffee And Sons
Cena 38.9 zł
Ilość 250 g
Metoda obróbki Natural
Punktacja Q 80.0
Nuty smakowe Cukier Trzcinowy, Czarna Herbata, Herbata, Kakao, Mandarynka, Rum
Profil palenia Omniroast
Dostępność Niedostępna, ostanio widziana 18 października 2023
link Przejdź do sklepu palarni

Opis producenta

Niesamowicie soczyste w smaku ziarna pochodzące ze światowej kolebki kawy - Etiopii. Eksplozja cytrusowych owoców przepleciona jest tutaj wytrawnym kakao. Soczysta, kwiecista i wyróżniająca się wyjątkową złożonością smaku i aromatów. Doskonale sprawdzi się na ciepło ale również jako orzeźwiające cold brew. Nasza ulubiona naturalna obróbka ziaren, w połączeniu z jasnym profilem palenia nadaje im przyjemną kakaową słodycz oraz rześkość dostrzegalną w posmaku dojrzałych w słońcu mandarynek. Te ziarna wypalamy pod przelew jednak wiele osób wybiera je także do zaparzania w kawiarce i ekspresach kolbowych. W tych metodach zaparzania uzyskacie napar o bardzo delikatnym a zarazem soczystym smaku. Etiopia słynie czystej, słodkiej i kwiecistej kawy, a to zasługa wysokości na których uprawiane są drzewka kawowe (1850 - 2000 m n.p.m.), obfitego nasłonecznienia, rodzimych odmian oraz staranności upraw i ręcznych zbiorów. Etiopia Nensebo Refisa to kawa posiadająca certyfikat kawy organicznej, która najlepiej smakuje zaparzona w ekspresie przelewowym np. Moccamaster, aeropressie i kawiarce. Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a charakterystyczny gładki i słodki smak, głęboki aromat, oraz posmak jaki nam towarzyszy podczas picia, pochodzi ze specyfiki ziaren, a także procesu wypalania.

Opinie