| Palarnia | Hayb |
| Cena | 63.0 zł |
| Ilość | 250 g |
| Kraj pochodzenia | Rwanda |
| Region | Western Province |
| Odmiana | Red Bourbon |
| Metoda obróbki | Anaerobic Honey (Mix) |
| Punktacja Q | 87.0 |
| Nuty smakowe | Grejpfrut, Herbata Jaśminowa, Melon Miodowy |
| Profil palenia | Jasny |
| Dostępność | Dostępna |
Ręka na pulsie - A w filiżance czysta, soczysta kawka! Łezka się w oku kręci! Poznaliśmy Williego - chłopaka odpowiedzialnego za obróbkę i jakość kawy, która przed Wami. Super gość, pełen zajawki, wiary i energii do testowania nowych sposobów uprawy kawy. Tu Willi pokombinował z fermentacją beztlenową. Co to ten cały anaerobik? W tym procesie kawa fermentuje w beztlenowej atmosferze, tu akurat trwało to 96 godzin - przedłużona fermentacja dodaje kawie słodyczy i funku. Z tym drugim łatwo przekombinować, jednak Willy czuwa nad wszystkim i w kawie nie znajdziemy nut cytrynowej lub octowej kwasowości. Kawa jest czysta, elegancka, z bardzo długim, przyjemnym, grejpfrutowym posmakiem!