| Palarnia | Hayb |
| Cena | 69.0 zł |
| Ilość | 250 g |
| Kraj pochodzenia | Indonezja |
| Region | Panta Musara, Pegasing |
| Odmiana | Tim Tim & Gayo 1 |
| Metoda obróbki | Carbonic Maceration (Special) |
| Punktacja Q | 87.0 |
| Nuty smakowe | Czekolada, Malina, Mandarynki |
| Dostępność | Dostępna |
Karboniczna maceracja, nudnej kawy masakracja. Wiśnie umieszcza się w plastikowych zbiornikach fermentacyjnych, do których wprowadzane jest CO2 w celu wyparcia całego tlenu. W beztlenowej atmosferze wiśnie fermentują przez 70 – 80 godzin. Następnie kawę umieszcza się na podniesionych łóżkach i suszy przez 20–25 dni, regularnie obracając. Całość odbywa się w wybudowanym do tego celu pomieszczeniu w którym monitorowana jest temperatura. Efekt tutaj wypada niezwykle słodko!