search

Hayb/Kawa/Inne/Sezonowe/Indonesia Team Pegasing Carbonic Maceration

Hayb/Kawa/Inne/Sezonowe/Indonesia Team Pegasing Carbonic Maceration
Palarnia Hayb
Cena 69.0 zł
Ilość 250 g
Kraj pochodzenia Indonezja
Region Panta Musara, Pegasing
Odmiana Tim Tim & Gayo 1
Metoda obróbki Carbonic Maceration (Special)
Punktacja Q 87.0
Nuty smakowe Czekolada, Malina, Mandarynki
Dostępność Dostępna
link Przejdź do sklepu palarni

Opis producenta

Karboniczna maceracja, nudnej kawy masakracja. Wiśnie umieszcza się w plastikowych zbiornikach fermentacyjnych, do których wprowadzane jest CO2 w celu wyparcia całego tlenu. W beztlenowej atmosferze wiśnie fermentują przez 70 – 80 godzin. Następnie kawę umieszcza się na podniesionych łóżkach i suszy przez 20–25 dni, regularnie obracając. Całość odbywa się w wybudowanym do tego celu pomieszczeniu w którym monitorowana jest temperatura. Efekt tutaj wypada niezwykle słodko!

Opinie