search

Indonesia Team Pegasing Carbonic Maceration Espresso

Indonesia Team Pegasing Carbonic Maceration Espresso
Palarnia Hayb
Cena 60.0 zł
Ilość 250 g
Kraj pochodzenia Indonezja Pegasing
Metoda obróbki Carbonic Maceration (Natural)
Nuty smakowe Malinowy Dżem, Pralina Czekoladowa, Przyprawy
Profil palenia Jasny
Dostępność Dostępna
link Przejdź do sklepu palarni

Opis producenta

Karboniczna maceracja, nudnej kawy masakracja. Największy słodziak z całego teamu Indonezji musiał obrać tę drogę: wypału pod dwa profile parzenia. Witamy espresso! Wjezdża całe na słodko, jest tu dużo czekoladowej praliny, dużo malin, trochę przypraw, całość jest słodka i aksamitna. Kawę wypaliliśmy tu odrobinę ciemniej, aby zbić wyjściową kwasowość, no i co, hit. Słodziak nad słodziakami. A proces obróbki wyglądał w następujący sposób: Wiśnie umieszcza się w plastikowych zbiornikach fermentacyjnych, do których wprowadzane jest CO2 w celu wyparcia całego tlenu. W beztlenowej atmosferze wiśnie fermentują przez 70 – 80 godzin. Następnie kawę umieszcza się na podniesionych łóżkach i suszy przez 20–25 dni, regularnie obracając. Całość odbywa się w wybudowanym do tego celu pomieszczeniu w którym monitorowana jest temperatura. Efekt tutaj wypada niezwykle słodko!

Opinie