| Palarnia | Figa |
| Cena | 135.0 zł |
| Ilość | 250 g |
| Kraj pochodzenia | Kolumbia |
| Region | Pinchinde, Valle De Cauca |
| Odmiana | Castillo |
| Metoda obróbki | Washed - Extended Fermentation |
| Punktacja Q | 86.0 |
| Nuty smakowe | Curry, Kardamon, Masala Chai |
| Dostępność | Dostępna |
Diego Samuel Bermudez od prawie 15 lat zajmuje się uprawą kawy oraz jej przetwarzaniem. Pracuje wraz z rodziną na farmie Villa Esperanza-Paraiso w Cauca, gdzie mają 27 ha upraw oraz zbudowali własne laboratorium służące ciągłym eksperymentom, m.in. w zakresie fermentacji kawy. Diego postawił sobie za cel produkcję kawy specialty, która jest wyjątkowa pod względem smaku i profili, a o jego sukcesach w tym zakresie stanowi szereg nagród, które otrzymał za swoje uprawy od 2015 r.