search

Kolumbia Diego Samuel Bermudez washed - extended fermentation - metody alternatywne - 200 g

Kolumbia Diego Samuel Bermudez washed - extended fermentation - metody alternatywne - 200 g
Palarnia Figa
Cena 135.0 zł
Ilość 250 g
Kraj pochodzenia Kolumbia
Region Pinchinde, Valle De Cauca
Odmiana Castillo
Metoda obróbki Washed - Extended Fermentation
Punktacja Q 86.0
Nuty smakowe Curry, Kardamon, Masala Chai
Dostępność Dostępna
link Przejdź do sklepu palarni

Opis producenta

Diego Samuel Bermudez od prawie 15 lat zajmuje się uprawą kawy oraz jej przetwarzaniem. Pracuje wraz z rodziną na farmie Villa Esperanza-Paraiso w Cauca, gdzie mają 27 ha upraw oraz zbudowali własne laboratorium służące ciągłym eksperymentom, m.in. w zakresie fermentacji kawy. Diego postawił sobie za cel produkcję kawy specialty, która jest wyjątkowa pod względem smaku i profili, a o jego sukcesach w tym zakresie stanowi szereg nagród, które otrzymał za swoje uprawy od 2015 r.

Opinie