search

Rwanda Mahembe

Rwanda Mahembe
Palarnia Hayb
Cena 80.0 zł
Ilość 250 g
Kraj pochodzenia Rwanda
Region Western Province
Odmiana Red Bourbon
Metoda obróbki Anaerobic 72h (Special)
Punktacja Q 87.0
Nuty smakowe Jeżyna, Toffi, Whisky
Dostępność Dostępna
link Przejdź do sklepu palarni

Opis producenta

Ręka na pulsie – A w filiżance czysta, soczysta kawka! Łezka się w oku kręci! Poznaliśmy Williego – chłopaka odpowiedzialnego za obróbkę i jakość kawy, która przed Wami. Super gość, pełen zajawki, wiary i energii do testowania nowych sposobów uprawy kawy. W tym sezonie mamy dwie kawki od niego, na pierwszą nożkę ta partia, która fermentowała troszkę krócej. Willi pokombinował z fermentacją beztlenową. Co to ten cały anaerobik? W tym procesie kawa fermentuje w beztlenowej atmosferze, tu akurat trwało to 72h godzin – przedłużona fermentacja dodaje kawie słodyczy i funku. Z tym drugim łatwo przekombinować, jednak Willy czuwa nad wszystkim i w kawie nie znajdziemy nut cytrynowej lub octowej kwasowości. Kawa jest czysta, elegancka, z bardzo długim, przyjemnym, posmakiem!

Opinie