Palarnia | Hayb |
Cena | 79.0 zł |
Ilość | 250 g |
Kraj pochodzenia | Etiopia |
Region | Guji |
Wysokość | 1950 |
Odmiana | Heirloom |
Metoda obróbki | Anaerobic 96h |
Punktacja Q | 88.0 |
Nuty smakowe | Owoce Leśne, Owoce Tropikalne, Porto |
Dostępność | Dostępna |
FULL 4×4 Bez dołączanego napędu! Serio, tu wszystko jest w kawie. Ona jest po prostu najlepsza! Po rozstawieniu cuppingu, 4/4 osoby biorące w nim udział uznały ją za hit miesiąca. Czwórka powtarza się tutaj jeszcze na farmie – 4 dni fermentacji najdojrzalszych wiśni w zbiorniku pozbawionym tlenu dały nam wysoką słodycz i coś, co jest lekko „buzujące” w smaku. Buzzy. Czekasz aż świeżutkie Etiopie przywędrują z portowych kontenerów do europejskich magazynków w palarniach? My też! A ta kawa do idealny, słodziutki prezent na przeczekanie – a niech zostanie i na dłużej! Za opisami i profilami sensorycznymi kawek stoi Dawid Zadara, Head Roaster warszawskiej palarni kawy HAYB Speciality Coffee.