Palarnia | Good Coffee |
Cena | 57.0 zł |
Kraj pochodzenia | Kolumbia |
Region | San Augustin, Huila |
Wysokość | 1650 |
Odmiana | Geisha |
Metoda obróbki | Myta |
Nuty smakowe | Cytrusy, Grejpfrutowy Posmak, Gęsta I Pełna, Rześka (Crisp), Słodki Karmel, Żółte Owoce |
Dostępność | Dostępna |
Pyszna Geisha z obróbki mytej. Bardzo rześka, pełna żółtych owoców i cytrusów, które równoważą słodki karmel. Jest gęsta i pełna, z długim grejpfrutowym posmakiem. Producentka Marleny Imbachi mieszka z mężem Augusto w San Augustin (Huila). Marleny zaczęła sprzedawać kawę pod własnym nazwiskiem od 2015 r., stopniowo zastępując stare krzewy odmianami wysokiej jakości (m.in. Geisha). Pierwsze krzewy Geishy posadzili 4 lata temu — to jej pierwszy pełny zbiór tej odmiany. Owoce były zrywane co 20 dni, od razu pozbawione miąższu i skórki, fermentowane przez 2 dni w specjalnych zbiornikach, a na koniec suszone 18–20 dni na platformach do suszenia.