Palarnia | Kawana |
Cena | 30.0 zł |
Kraj pochodzenia | Honduras |
Region | Montecillos |
Wysokość | 1450 |
Odmiana | Ihcafé 90, Catuai |
Metoda obróbki | Naturalna |
Punktacja Q | 85.0 |
Nuty smakowe | Czerwony Agrest, Mango, Melon, Palony Karmel, Śliwka |
Dostępność | Dostępna |
Kawa Honduras Marcala z regionu Montecillos (departament La Paz, gmina Matazano). Uprawiana na wysokości 1450–1600 m n.p.m., dojrzewa powoli w cieniu dżungli i bananowców. Pochodzi z obszaru objętego oznaczeniem pochodzenia „Café de Marcala” — Marcala była wyróżniona w konkursie Cup of Excellence (2016). Ziarna odmian Ihcafé 90 i Catuai poddane obróbce naturalnej; w filiżance wyczuwalne nuty owocowe i naturalna słodycz.