search

Peru Swiss Water

Peru Swiss Water
Palarnia Coffee And Sons
Cena 39.9 zł
Ilość 250 g
Metoda obróbki Swiss Water
Punktacja Q 80.0
Nuty smakowe Marcepan, Rum, Wiśnia
Profil palenia Omniroast
Dostępność Niedostępna, ostanio widziana 18 października 2023
link Przejdź do sklepu palarni

Opis producenta

Właśnie skończyły nam się zadrukowane torebki z logo Coffee & Sons. W oczekiwaniu na nową dostawę może zdarzyć się, że te same pyszne ziarna dostaniesz w opakowaniu zastępczym. Masz ochotę na pyszne, kremowe cappuccino albo latte, ale nie możesz lub nie chcesz przyjmować kofeiny? Poznaj Peru Swiss Water, czyli kawę poddaną naturalnemu procesowi wypłukiwania kofeiny słodką wodą. Z ziaren kawy usunięte zostaje aż 99,9% kofeiny, pozostawiając nienaruszony smak i aromat klasycznej kawy ziarnistej. Napar przygotowany z bezkofeinowych ziaren Peru Swiss Water posiada wyczuwalne nuty dzikiej wiśni oraz słodkiego marcepanu. Idealnie sprawdzi się w ekspresach automatycznych i kolbowych, czy kawiarce, dając wyrazisty napar, stanowiący też doskonałą bazę pod ulubione kawy mleczne. Uprawy z których pochodzą ziarna Peru Swiss Water zlokalizowane są na górzystych terenach Peru na wysokości 1200 - 1600 m n.p.m. posiadających idealne warunki do uprawy kawowców. Zbiory odbywają się selektywnie ręcznie, a ziarna są poddane obróbce mytej, a następnie Swiss Water. Peru to kawa która nie dość, że dobrze smakuje, to spełnia także normy etyczne i środowiskowe, co potwierdza certyfikat kawy organicznej. Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a charakterystyczny gładki i słodki smak, głęboki aromat, oraz posmak jaki nam towarzyszy podczas picia, pochodzi ze specyfiki ziaren, a także procesu wypalania. Niesamowita Kawa Bez Kofeiny - dowiedz się więcej o procesie Swiss Water® Swiss Water® to proces, który wykorzystuje elementy wody, temperaturę oraz czas do tworzenia intrygującej kawy bezkofeinowej. Na początek zaczynamy od małych partii niesamowitej kawy i ekstraktu kawy zielonej. Następnie dodajemy lokalnej wody i poświęcamy odrobinę uwagi poprzez monitorowanie czasu i temperatury do momentu gdy kawa jest w 99.9% pozbawiona kofeiny. Zobaczcie jak to wygląda w kilku krokach. Ekstrakt Kawy Zielonej (GCE) zostaje dodany do ziaren kawy i rozpoczyna się usuwanie kofeiny. Kofeina samoistnie wędruje z ziaren kawy do GCE do momentu gdy współczynnik rozpuszczonych związków w GCE do rozpuszczonych związków w ziarnie kawy osiągnie równowagę. Kofeina i GCE płynie nieustannie przez filtry węglowe do momentu gdy cała kofeina zostaje uwięziona i odseparowana od GCE. Następnie GCE zostaje odświeżone tak aby mogło być wykorzystywane znów i znów do usuwania kofeiny. Przez kolejnych 10 godzin, zespół nieustannie monitoruje proces i poziomy kofeiny w każdej partii z której usuwana jest kofeina. Kontrowany jest czas, wskaźniki temperatury oraz sprawdzany poziom przepływu GCE. Rezultat tej troskliwej opieki i dbałości o szczegóły jest tego warty – w 99.9% wolna od kofeiny kawa. Na koniec, bezkofeinowe zielone ziarna zostają wysłane do palarni oraz marek sprzedających kawę speciality, tak aby te ziarna mogły być zamienione w coś wyjątkowego. Jesteśmy dumni, z faktu, że jesteśmy małym przystankiem na trasie niesamowitej podróży ziaren kawy z miejsca ich pochodzenia do waszej filiżanki.

Opinie