Palarnia | Nieczapla |
Cena | 35.0 zł |
Ilość | 250 g |
Kraj pochodzenia | Brazylia |
Region | Guaxupe, Minas Gerais |
Wysokość | 800 – 1100 m.n.p.m. |
Metoda obróbki | Natural |
Nuty smakowe | Czekolada, Karmel, Orzech, Rum |
Profil palenia | Omniroast |
Dostępność | Niedostępna, ostanio widziana 21 listopada 2023 |
Nasz średnio palony klasyk. Charakteryzuje się niskim poziomem goryczy i intensywnością aromatów charakterystyczną dla kaw Brazylijskich. Bardzo uniwersalna kawa. Zalecana do parzenia metodą ciśnieniową. Idealna do biura, pracy, na śniadanie, a nawet jak przyjdą goście. Jakość wody użytej do zaparzenia waszej kawy (każdej) ma kluczowe znaczenie dla uzyskania pełnego profilu smakowego podanego przez daną palarnię. Zalecamy używanie wody źródlanej o ogólnej mineralizacji poniżej 300mg/l (taką informację znajdziecie na każdej etykiecie). Alternatywą jest woda z systemów odwróconej osmozy z mineralizacją.