Palarnia | Nieczapla |
Cena | 45.0 zł |
Ilość | 200 g |
Kraj pochodzenia | Panama |
Region | Boquete |
Wysokość | ok 1360–1500 m.n.p.m |
Odmiana | Geisha |
Metoda obróbki | Natural |
Nuty smakowe | Melon, Miód, Rum, Śliwka |
Profil palenia | Omniroast |
Dostępność | Niedostępna, ostanio widziana 23 maja 2023 |
Susz z owoców kawowca czyli cascara. Jest to ciekawie smakujący, bardzo słodki napar przypominający połączenie kompotu z suszonych śliwek i herbaty owocowej. Ewidentnie ciągnie świętami :-). Zawartość kofeiny jest dużo niższa i oscyluje w okolicach od 1/8 do 1/4 tego co można znaleźć w kawie przelewowej. * do parzenia najlepiej sprawdza się frenchpress i aeropress * na koniec dobrze jest docisnąć owoce – najlepsze jest w środku:) Jakość wody użytej do zaparzenia waszej kawy (każdej) ma kluczowe znaczenie dla uzyskania pełnego profilu smakowego podanego przez daną palarnię. Zalecamy używanie wody źródlanej o ogólnej mineralizacji poniżej 300mg/l (taką informację znajdziecie na każdej etykiecie). Alternatywą jest woda z systemów odwróconej osmozy z mineralizacją.