| Palarnia | Figa |
| Cena | 66.0 zł |
| Ilość | 250 g |
| Kraj pochodzenia | Etiopia |
| Region | Kebele Segera, Dystrykt Bensa W Regionie Sidama |
| Metoda obróbki | Natural |
| Nuty smakowe | Czekolada, Karmel, Mleczna Czekolada |
| Profil palenia | Jasny |
| Dostępność | Niedostępna, ostanio widziana 10 listopada 2022 |
Admasu Ardosa posiada gospodarstwo o powierzchni 5 ha, położone na wysokości 1900-2100 m n.p.m. Hoduje tu kawę na żyznych glebach gliniastych, obok innych drzew - ensete (etiopskiego lub “fałszywego” banana), awokado i bananowca, które zapewniają cień uprawom. Ciekawostka: na farmie zbierane są tylko w pełni dojrzałe, czerwone owoce, które są następnie sortowane i suszone na podestach przez 18-20 dni. W tym czasie owoce są obracane co godzinę, co pozwala kontrolować tempo fermentacji oraz pomaga w uzyskaniu jednolitego smaku w całej partii.