Palarnia | Nieczapla |
Cena | 53.0 zł |
Ilość | 250 g |
Kraj pochodzenia | Etiopia |
Region | Sidamo, Chire District |
Wysokość | 1900 – 2200 |
Odmiana | Heirloom |
Metoda obróbki | Washed |
Nuty smakowe | Cukier Trzcinowy, Kwiat Pomarańczy, Śliwka, Żółta Śliwka |
Profil palenia | Jasny |
Dostępność | Niedostępna, ostanio widziana 16 września 2022 |
Lekka, rześka i kwasowa Etiopia, która smakowo odbiega od typowych przedstawicieli gatunku (mytych Etiopii). Nie znajdziemy tu jaśminu i czrnej herbaty. W zamian dużo rześkich żółtych owoców. Jakość wody użytej do zaparzenia waszej kawy (każdej) ma kluczowe znaczenie dla uzyskania pełnego profilu smakowego podanego przez daną palarnię. Zalecamy używanie wody źródlanej o ogólnej mineralizacji poniżej 300mg/l (taką informację znajdziecie na każdej etykiecie). Alternatywą jest woda z systemów odwróconej osmozy z mineralizacją.