| Palarnia | Nieczapla |
| Cena | 53.0 zł |
| Ilość | 250 g |
| Kraj pochodzenia | Etiopia |
| Region | Sidamo, Chire District |
| Wysokość | 1900 – 2200 |
| Odmiana | Heirloom |
| Metoda obróbki | Washed |
| Nuty smakowe | Cukier Trzcinowy, Kwiat Pomarańczy, Śliwka, Żółta Śliwka |
| Profil palenia | Jasny |
| Dostępność | Niedostępna, ostanio widziana 16 września 2022 |
Lekka, rześka i kwasowa Etiopia, która smakowo odbiega od typowych przedstawicieli gatunku (mytych Etiopii). Nie znajdziemy tu jaśminu i czrnej herbaty. W zamian dużo rześkich żółtych owoców. Jakość wody użytej do zaparzenia waszej kawy (każdej) ma kluczowe znaczenie dla uzyskania pełnego profilu smakowego podanego przez daną palarnię. Zalecamy używanie wody źródlanej o ogólnej mineralizacji poniżej 300mg/l (taką informację znajdziecie na każdej etykiecie). Alternatywą jest woda z systemów odwróconej osmozy z mineralizacją.