| Palarnia | Hayb |
| Cena | 60.0 zł |
| Ilość | 250 g |
| Kraj pochodzenia | Peru |
| Region | Junin |
| Wysokość | 1500 - 1950 m n.p.m. |
| Odmiana | Cuscatleco |
| Metoda obróbki | Washed |
| Punktacja Q | 86.75 |
| Nuty smakowe | Jabłko, Morela, Orzech |
| Profil palenia | Jasny |
| Dostępność | Niedostępna, ostanio widziana 2 września 2022 |
Te ziarna to odskocznia od fermentowanych, dzikich naturali. Właśnie dlatego wylądowała w naszej ofercie – dla równowagi, bo balans jest najważniejszy, a ta kawa to kwintesencja tego słowa! Wiśnie fermentowały przez 15 godzin zaraz po zebraniu, a następnie trafiły do depulpera. Umyte pestki fermentowały sobie jeszcze 12 godzin i poszły się suszyć, aby uzyskać wilgotność na poziomie 11-13%. Marin Garcia Sandler produkuje kawę w ten sposób od 85 lat. W tym momencie ma na pokładzie mocną rodzinną załogę, ponieważ wszystkie jego dzieci zdecydowały się na pracę w kawowym biznesie. Doceniamy to i doceniamy te ziarna. Sprawdźcie klasyka!