search

Etiopia Mamo Kacha

Etiopia Mamo Kacha
Palarnia Coffee And Sons
Cena 34.9 zł
Ilość 250 g
Metoda obróbki Washed
Punktacja Q 84.0
Nuty smakowe Bergamotka, Cytrusy, Orzech, Rum
Profil palenia Omniroast
Dostępność Niedostępna, ostanio widziana 17 lutego 2023
link Przejdź do sklepu palarni

Opis producenta

Etiopia Mamo Kacha to ziarna poddane obróbce mytej, które oferują niezwykłe doznania. Wyraźny kwiatowy aromat inicjuje przyjemny, orzeźwiający napar z owocowym akcentem. Charakterystyczne dla kaw z Etiopii herbaciane nuty przeplatają się tu z orzechowo-czekoladowym posmakiem, dając zrównoważony ale bogaty napar. Wypaliliśmy ją w stylu omni, co oznacza, że świetnie sprawdzi się w metodach przelewowych (aeropress, drip, ekspres przelewowy) oraz espresso (kawiarka, ekspres ciśnieniowy, french press). Kawa Etiopia Mamo Kacha pochodzi z południowej Etiopii, okolic Yirgacheffe. Ziarna pochodzące z tego regionu są bardzo znane, cenione i poszukiwane, do tego stopnia, że Yirgacheffe jest uważany za swój własny mikroregion. Kawa odgrywa ogromną rolę w gospodarce Etiopii, aż 98% upraw to bardzo małe plantacje, których rozmiar nie przekracza 1 ha. Dzięki temu rolnicy mogą bardzo precyzyjnie dbać o drzewka kawowe oraz dostarczać owoce najwyżej jakości. Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a charakterystyczny gładki i słodki smak, głęboki aromat, oraz posmak jaki nam towarzyszy podczas picia, pochodzi ze specyfiki ziaren, a także procesu wypalania na rzemieślniczym piecu Gothot z 1958 r. Kawę Etiopia Mamo Kacha możesz zamówić w opakowaniach 250 g, 1 kg oraz 3 x 1 kg (opcja idealna do biura).

Opinie