Palarnia | Coffee And Sons |
Cena | 34.9 zł |
Ilość | 250 g |
Metoda obróbki | Washed |
Punktacja Q | 84.0 |
Nuty smakowe | Bergamotka, Cytrusy, Orzech, Rum |
Profil palenia | Omniroast |
Dostępność | Niedostępna, ostanio widziana 17 lutego 2023 |
Etiopia Mamo Kacha to ziarna poddane obróbce mytej, które oferują niezwykłe doznania. Wyraźny kwiatowy aromat inicjuje przyjemny, orzeźwiający napar z owocowym akcentem. Charakterystyczne dla kaw z Etiopii herbaciane nuty przeplatają się tu z orzechowo-czekoladowym posmakiem, dając zrównoważony ale bogaty napar. Wypaliliśmy ją w stylu omni, co oznacza, że świetnie sprawdzi się w metodach przelewowych (aeropress, drip, ekspres przelewowy) oraz espresso (kawiarka, ekspres ciśnieniowy, french press). Kawa Etiopia Mamo Kacha pochodzi z południowej Etiopii, okolic Yirgacheffe. Ziarna pochodzące z tego regionu są bardzo znane, cenione i poszukiwane, do tego stopnia, że Yirgacheffe jest uważany za swój własny mikroregion. Kawa odgrywa ogromną rolę w gospodarce Etiopii, aż 98% upraw to bardzo małe plantacje, których rozmiar nie przekracza 1 ha. Dzięki temu rolnicy mogą bardzo precyzyjnie dbać o drzewka kawowe oraz dostarczać owoce najwyżej jakości. Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a charakterystyczny gładki i słodki smak, głęboki aromat, oraz posmak jaki nam towarzyszy podczas picia, pochodzi ze specyfiki ziaren, a także procesu wypalania na rzemieślniczym piecu Gothot z 1958 r. Kawę Etiopia Mamo Kacha możesz zamówić w opakowaniach 250 g, 1 kg oraz 3 x 1 kg (opcja idealna do biura).