search

Salwador Finca La Joya Espresso

Salwador Finca La Joya Espresso
Palarnia Nieczapla
Cena 40.0 zł
Ilość 250 g
Kraj pochodzenia Salwador
Region Apaneca
Wysokość 1250 m.n.p.m.
Odmiana Bourbon
Metoda obróbki Washed
Punktacja Q 85.0
Nuty smakowe Czekolada, Mleczna Czekolada, Owoce Pestkowca, Rum
Profil palenia Omniroast
Dostępność Niedostępna, ostanio widziana 21 listopada 2023
link Przejdź do sklepu palarni

Opis producenta

Świetnie zbudowana kawa pod espresso. Pełna, okrągła i nienachalna kwasowość pestkowych owoców gładko przechodząca w mleczną czekoladę. Wszystko to zapakowane w bardzo kremowe body. Jest to ostatnio najczęściej parzona kawa ciśnieniowa przez ekipę w Nieczapli:D Jakość wody użytej do zaparzenia waszej kawy (każdej) ma kluczowe znaczenie dla uzyskania pełnego profilu smakowego podanego przez daną palarnię. Zalecamy używanie wody źródlanej o ogólnej mineralizacji poniżej 300mg/l (taką informację znajdziecie na każdej etykiecie). Alternatywą jest woda z systemów odwróconej osmozy z mineralizacją.

Opinie