Palarnia | Nieczapla |
Cena | 40.0 zł |
Ilość | 250 g |
Kraj pochodzenia | Salwador |
Region | Apaneca |
Wysokość | 1250 m.n.p.m. |
Odmiana | Bourbon |
Metoda obróbki | Washed |
Punktacja Q | 85.0 |
Nuty smakowe | Czekolada, Mleczna Czekolada, Owoce Pestkowca, Rum |
Profil palenia | Omniroast |
Dostępność | Niedostępna, ostanio widziana 21 listopada 2023 |
Świetnie zbudowana kawa pod espresso. Pełna, okrągła i nienachalna kwasowość pestkowych owoców gładko przechodząca w mleczną czekoladę. Wszystko to zapakowane w bardzo kremowe body. Jest to ostatnio najczęściej parzona kawa ciśnieniowa przez ekipę w Nieczapli:D Jakość wody użytej do zaparzenia waszej kawy (każdej) ma kluczowe znaczenie dla uzyskania pełnego profilu smakowego podanego przez daną palarnię. Zalecamy używanie wody źródlanej o ogólnej mineralizacji poniżej 300mg/l (taką informację znajdziecie na każdej etykiecie). Alternatywą jest woda z systemów odwróconej osmozy z mineralizacją.