Palarnia | Good Coffee |
Cena | 39.0 zł |
Ilość | 250 g |
Kraj pochodzenia | Brazylia |
Region | Sul De Minas |
Wysokość | 950 m |
Odmiana | Acaia |
Metoda obróbki | Naturalna |
Dostępność | Niedostępna, ostanio widziana 1 października 2022 |
Ta kawa to dobry wybór dla osób lubiących niższą kwasowość naparu, ale chcących wciąż cieszyć się doskonałą harmonią i kompleksowym smakiem. Można w niej wyczuć owoce mango i banany zrównoważone delikatnie kwaskowatym cukrem muscovado i czekoladą. Kawa pochodzi z rodzinnej farmy Vale do Sol położonej w regionie Sul de Minas. Rodzina Garcia uprawia tu arabikę od 2008 roku. Pierwszy był Alexandre Garcia Capelo, który pociągnął za sobą syna Antonio Wander Garcia. To on zdecydował się w pełni zaangażować w produkcję kawy. Syn Antonia - Andre - który jest z wykształcenia agronomem też dołączył do rodzinnego biznesu. Powierzchnia Vale do Sol zajmuje 72 hektary i oprócz arabiki właściciele sadzą na niej bananowce (dające ochronę przed wiatrem) i rośliny odporne na szkodniki. Część terenu jest przeznaczona dla dziko rosnących drzew. Tę kawę wypalamy tylko do zaparzania metodami przelewowymi. Brazylię do ekspresów i kawiarek znajdziesz TU