| Palarnia | Nieczapla |
| Cena | 51.0 zł |
| Ilość | 250 g |
| Kraj pochodzenia | Kolumbia |
| Region | Huila |
| Wysokość | 1200-2000 |
| Odmiana | Castillo, Colombia, Caturra |
| Metoda obróbki | Decaf Sugar Cane E.A. |
| Nuty smakowe | Brzoskwinia, Lemoniada, Miód, Rum |
| Profil palenia | Jasny |
| Dostępność | Niedostępna, ostanio widziana 16 grudnia 2022 |
Pierwsza i pewnie nieostania kawa bezkofeinowa w naszym portfolio. Poszukiwania trwały chwile, ale udało się znaleźć kawę, która na stole cuppingowym wśród pozostałych kilkunastu kaw regularnych (kofeinowych) nie ustępowała im w żaden sposób. Słodka, owocowa, pełnoprawna w smaku. Alternatywa dla tych, którym kofeina nie służy albo dla tych, którzy lubią smak kawy nie tylko o poranku, ale również wieczorową porą. Jakość wody użytej do zaparzenia waszej kawy (każdej) ma kluczowe znaczenie dla uzyskania pełnego profilu smakowego podanego przez daną palarnię. Zalecamy używanie wody źródlanej o ogólnej mineralizacji poniżej 300mg/l (taką informację znajdziecie na każdej etykiecie). Alternatywą jest woda z systemów odwróconej osmozy z mineralizacją.