| Palarnia | Nieczapla |
| Cena | 47.0 zł |
| Ilość | 250 g |
| Kraj pochodzenia | Etiopia |
| Region | Guji, Oromia |
| Wysokość | 2200-2250 m.n.p.m. |
| Odmiana | Heirloom |
| Metoda obróbki | Natural |
| Punktacja Q | 85.0 |
| Nuty smakowe | Czekolada, Jagody, Karmel, Mleczna Czekolada, Rum |
| Profil palenia | Średni |
| Dostępność | Niedostępna, ostanio widziana 21 listopada 2022 |
Jakość wody użytej do zaparzenia waszej kawy (każdej) ma kluczowe znaczenie dla uzyskania pełnego profilu smakowego podanego przez daną palarnię. Zalecamy używanie wody źródlanej o ogólnej mineralizacji poniżej 300mg/l (taką informację znajdziecie na każdej etykiecie). Alternatywą jest woda z systemów odwróconej osmozy z mineralizacją.