| Palarnia | Figa |
| Cena | 85.0 zł |
| Ilość | 250 g |
| Kraj pochodzenia | Pegasing, Takengon, Aceh, Sumatra |
| Region | Wielu Małych Producentów |
| Metoda obróbki | Metody Przelewowe |
| Profil palenia | Średni |
| Dostępność | Niedostępna, ostanio widziana 1 grudnia 2022 |
Sumatra to druga co do wielkości wyspa Indonezji. Nasza kawa pochodzi z małej stacji myjącej w dystrykcie Pegasing w Takengon, w słynącym z wysokiej jakości kawy regionie Aceh na Sumatrze. Stacja przetwarza ziarno od wielu małych producentów z Pantan Musara. Ciekawostka: pochodzące z Pantan Musara ziarna kawy w obróbce washed (mokrej) są fermentowane przez 36 godzin, po uprzednim pozbawieniu ich miąższu, a następnie czterokrotnie myte w celu usunięcia śluzu. W końcowym etapie są suszone przez około 14 dni. Uwaga! Paczki o pojemności 1000 g są zazwyczaj pakowane po otrzymaniu przez nas zamówienia. Czas realizacji - do 4 dni roboczych.